3. Môžem ako športovec tipovať na zápasy v súťaži v ktorej hrajem? Samozrejme myslím, nie zápasy môjho vlastného tímu.
Nie, nemôžete tipovať pretože na základe § 94 odsek 3 ZoŠ Fyzická osoba nesmie uzatvárať stávky priamo ani prostredníctvom tretej osoby na súťaže, ktorých je účastníkom ako športovec, športový odborník alebo iná osoba, ktorá je svojím postavením, funkciou alebo činnosťou zapojená do súťaže. Pretože táto osoba má interné informácie, ktoré nie sú verejne dostupné a mohla by ich využiť vo svoj prospech, nemôže stávkovať ani na zápasy v lige v ktorej hrá.
Niektoré športové zväzy to majú uvedené aj spolu s možnou výškou trestu za porušenie aj v ich disciplinárnych poriadkoch.

