24. Môže dobrovoľník vykonávajúci dobrovoľnícku činnosť v oblasti športu poskytnúť podiel zaplatenej dane (2 %, resp. 3 %) športovej organizácii, pre ktorú vykonáva dobrovoľnícku činnosť? Za akých podmienok?
K § 50 ods. 1 písm. a) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov
Ak dobrovoľník vykonával dobrovoľnícku činnosť počas najmenej 40 hodín v zdaňovacom období a predloží o tom písomné potvrdenie, je oprávnený vyhlásiť v daňovom priznaní v lehote na podanie daňového priznania alebo vo vyhlásení predloženom správcovi dane do 30. apríla po skončení zdaňovacieho obdobia (ak ide o daňovníka, ktorému zamestnávateľ, ktorý je platiteľom dane, vykonal ročné zúčtovanie), že podiel zaplatenej dane do výšky 3 % sa má poukázať ním určenému prijímateľovi podielu zaplatenej dane. Podiel zaplatenej dane môže dobrovoľník poukázať aj športovej organizácii, v ktorej pôsobí.

